Week van de Amateurkunsten : op 24, 25 en 26 april zullen Grobbendonk en Bouwel weer bruisen van kunst en cultuur! Schilderen, beeldhouwen, juwelen maken, fotografie,... . Een hele hoop creatief talent zal te zien zijn in tentoonstellingen en demonstraties tijdens de atelierroute in Grobbendonk en Bouwel.

Programma:

24 april om 20.00 uur: openingsreceptie in gemeenschapscentrum De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk) met een gratis drankje en optredens van onder andere Harmonie De Broedermin, De Singhende Geshellen, Onze-Lieve-Vrouwkoor, Hakuna Matata, ...

25 en 26 april van 11.00 tot 18.00uur: Atelierroute door Grobbendonk en Bouwel.

Info via: Cultuurdienst, tel. 014 50 78 97, roselinde.vervloet@grobbendonk.be

Tentoonstelling 'Graven in Ouwen! Een eeuw archeologie'

Op 25 en 26 april  opent Mercurius, de Werkgroep Archeologie Grobbendonk, de tijdelijke tentoonstelling 'Graven in Ouwen! Een eeuw archeologie' in de kerk van Grobbendonk. Tijdens de Week van de Amateurkunsten en Erfgoeddag geven we de aftrap. Aan de hand van een tijdlijn van 1904 tot heden wordt de geschiedenis van het archeologisch onderzoek in de gemeente in beeld gebracht. Langsheen de tijdlijn ontdek je via foto's, vondsten en verhalen wie er gegraven heeft en bij wie er gegraven is. Kinderen kunnen tijdens het openingsweekend aan de slag om zelf een tijdlijn te knutselen.

Met deze tijdelijke tentoonstelling is de gemeente Grobbendonk een vereniging rijker geworden. De Werkgroep Archeologie Grobbendonk wil in afwachting van het toekomstige gemeentelijk museum op deze manier een deel van de collectie toch toegankelijk maken voor het publiek.

De tentoonstelling is geopend van 25 april tot en met 23 oktober 2015, elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Andere dagen op afspraak via archeologiegrobbendonk@gmail.com.

Meer info: Werkgroep Archeologie Grobbendonk
coördinator Ellen Van de Velde
tel. 0474 44 06 84
archeologiegrobbendonk@gmail.com

Opening toeristisch seizoen

Op 26 april vieren ze de opening van het nieuwe toeristische seizoen! De toeristische dienst is reeds één jaar op het Astridplein 3 in Grobbendonk gevestigd en zet dan de deuren nog eens wagenwijd open van 11.00 tot 18.00 uur. Dit is de ideale gelegenheid om alle toeristische brochures te ontdekken en je vakantie of een weekendje eropuit te boeken!

Je kan kennismaken met een ruim aanbod aan toeristische brochures zoals Logeren in Vlaanderen Vakantieland, Kamperen in de Antwerpse Kempen, Reisgids Kempen, 365.be ontdekkingsdagen, Gids voor de echte Ardennen en Waalse Steden, allerhande evenementen en een berg aan informatie uit de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen. Op de toeristische dienst kan je ook terecht voor fiets- en wandelknooppuntenkaarten, de Blarendabberswandeling in Bouwel, autoroutes, ansichtkaarten enz.

De bengels kunnen zich uitleven op het springkasteel en een leuke snoet laten opschilderen bij onze grimeur.

Alle binnengebrachte tekeningen van de kleurwedstrijd worden tentoongesteld en de winnaar wordt bekendgemaakt en krijgt een mooie prijs. Alle andere bengels krijgen een leuk verrassing!

Kom zeker eens langs en dan zorgen wij voor een hapje en een drankje.

We stellen ook graag onze nieuwe fotozoektocht voor die jullie dit jaar naar Bouwel en Nijlen zal leiden. Je kan van 26 april tot en met 30 september 2015 op zoek gaan naar de 30 foto's die wij heel nauwkeurig voor jullie uitgezocht hebben. De eerste 10 winnaars worden beloond met een mooie prijs!

In samenwerking met Kempens Karakter organiseren de gemeente Grobbendonk en de toeristische dienst deze zomer een leuk picknickproject dat start op zondag 26 april en loopt tot 30 september. Je haalt 's morgens je picknickpakket bij de plaatselijke bakker en dan kies je voor een rustgevende wandeling in Bouwel of een leuke fietsroute in Grobbendonk. Onderweg kan je dan samen met je familie of vrienden geniet van een heerlijke picknick. Vanaf begin april kan je de picknickbrochure van Kempens Karakter afhalen op de toeristische dienst.